Τι είναι ο Ασκληπιός One Health;

O Asclepius One Health αποτελεί την πλατφόρμα Ενιαίας Υγείας, η οποία φιλοδοξεί να αποτελέσει τον καταλύτη μέσω του οποίου όλοι οι τομείς Υγείας συνεργάζονται για την βελτίωση της υγείας των ανθρώπων, των ζώων και του περιβάλλοντος, μέσα από σχεδιασμό και εφαρμογή προγραμμάτων και έρευνας. Μέσα από συνεργασίες με τα Ακαδημαικά και Ερευνητικά Ιδρύματα σε εθνικό αλλά και σε παγκόσμιο επίπεδο, σε ότι αφορά τον τομέα της Υγείας και της Αγροκτηνοτροφίας, φιλοδοξεί να εξυπηρετεί τους θεμελιώδεις στόχους της πολιτικής που αφορά τους παραπάνω τομείς, δηλαδή την ασφάλεια και ανάπτυξη της Δημόσιας Υγείας, την οικονομική ανάπτυξη και ανταγωνιστικότητα και την προστασία του περιβάλλοντος.

Ποιο είναι το όραμά μας

Όραμά μας, να αποτελέσουμε το Επιστημονικό Βαρόμετρο στο χώρο της Ενιαίας Υγείας, το οποίο θα βοηθήσει στην ανάπτυξη της έρευνας και συνεργασίας με όλους τους Επαγγελματίες Υγείας, όπως γιατρούς, κτηνιάτρους, βιολόγους, οικολόγους, γεωπόνους, φαρμακοποιούς, οδοντιάτρους, διατροφολόγους.

Αποστολή μας

Αποστολή μας, η δημιουργία μιας κοινωνίας πολιτών, όπου οι εφαρμογές της Ενιαίας Υγείας θα αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της αποκομίζοντας πολλαπλά οφέλη για τη Δημόσια Υγεία, μέσα από καινοτόμες ιδέες και δράσεις. Στόχος είναι ο Ασκληπιός One Health να αποτελέσει έμπνευση για τις επόμενες γενιές, για «Μια Ενιαία Υγεία για Όλους». Αρωγοί μας σε αυτήν την προσπάθεια, στέκονται κορυφαίοι Επαγγελματίες Υγείας, από όλους τους χώρους, οι οποίοι με την εμπειρία τους συνεισφέρουν στην υλοποίηση του.

elGreek
en_GBEnglish elGreek